El president de Prisa, Juan Luis Cebrián, ha confirmat aquest dimarts que Antonio Caño, actual corresponsal als Estats Units d’El País i responsable de l’edició d’Amèrica Llatina, serà el nou director del diari en substitució de Javier Moreno, qui exercia el càrrec des del 2006. El relleu, que ha de rebre el vistiplau del consell d’administració la setmana vinent, es produirà el 4 de maig, coincidint amb el 38è aniversari del diari.

La confirmació s’ha produït en el transcurs d’una reunió amb els caps del diari i el comitè de redacció convocada per Cebrián a causa del rebombori generat per les informacions que apuntaven a Caño com a nou director arran d’una indiscreció del veterà periodista. El president de Prisa ha negat tenir res a veure amb l’informe enviat per error, però ha admès que la seva circulació ha precipitat l’anunci del relleu, que inicialment estava previst per d’aquí sis mesos, segons explica el comitè de redacció.

Durant la trobada, Cebrián també ha assenyalat que cal revisar els principis del diari, del 1976, quan es va fundar, malgrat ha negat que això suposi un canvi en la línia editorial, segons informa InfoLibre.

Per la seva part, Caño ha avançat que cal redefinir tot el projecte. De fet, el seu informe, on criticava l’actual direcció, apostava per una renovació profunda del diari. Amb tot, en la reunió s’ha disculpat per l’enrenou de la filtració i ha assegurat que el seu contingut s’havia malinterpretat, segons recull VozPópuli.

A banda del consell d’administració, Antonio Caño també s’haurà de sotmetre a l’aprovació de la redacció, que no és vinculant. En aquesta votació li podria passar factura el seu recolzament implícit a l’empresa durant l’ERO del novembre de 2012, a banda del seu conservadurisme.

Antonio Caño, que porta treballant 32 anys a El País, els darrers quatre com a corresponsal a Washington, serà el cinquè director del diari després de Juan Luis Cebrián, Joaquín Estefanía, Jesús Ceberio i Javier Moreno. Aquest últim passarà a el responsable de continguts de Prisa Noticias, un càrrec de nova creació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram