La redacció del diari El País ha avalat el nomenament de Javier Moreno com a nou director, càrrec que ja va exercir de 2006 a 2014. Amb una participació del 72,7% del cens, Moreno ha rebut 172 vots favorables (el 57,1%), 69 en contra (22,9%) i 60 en blanc (19,9%).

La votació es va produir dimecres, i dijous el consell d’administració d’El País ha ratificat el nomenament.

Cal recordar que, el 2012, sota la direcció de Moreno, es va executar el primer expedient de regulació d’ocupació d’El País, que es va saldar traumàticament amb 129 acomiadaments.

Actualment el diari aplica un ERTO consistent en una reducció de l’11% de jornada i sou fins al 31 de desembre, excepte per als 93 persones amb sous inferiors als 33.600 euros bruts anuals, que n’han quedat al marge.

Javier Moreno, que des de fa dos anys és el responsable de l’edició americana d’El País, tindrà com a repte culminar el procés de transformació digital del diari i desenvolupar el model de subscripció posat en marxa a principis de maig.

El periodista substituirà Soledad Gallego-Díaz que va assumir al càrrec fa dos anys, i que un cop ha vençut el contracte ha declinat renovar-lo.