L’Associació Vida Sana ha decidit tancar la revista The Ecologist, després de més de 20 anys publicant-se. La missió informativa de l’entitat ara es concentrarà en El Ecomensajero Digital, setmanari digital gratuït amb deu anys de vida que s’envia per correu als subscriptors.

“En aquests 20 anys de trimestrals en paper, la revista ja ha anunciat tots els desastres ambientals que estem vivint en l’actualitat i que aniran a pitjor si la nostra espècie no és capaç de canviar dràsticament de rumb”, assenyala Ángeles Parra, presidenta de l’entitat editora.

“Ara, El Ecomensajero Digital pren el relleu dins de Vida Sana amb la intenció de crear un mitjà no tant ‘alternatiu’ sinó realment ‘atractiu’ i contundent. Un mitjà fet per i per a la gent de el sector ecològic i els seus universos afins “, afegeix.

El darrer número de The Ecologist, el 81, corresponent al segon trimestre de l’any, estava dedicat casualment a les “malalties de la civilització”, i es va publicar gratuïtament en PDF al web a causa de la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

Pedro Burruezo, coordinador d’El Ecomensajero Digital, explica que la intenció en aquesta nova etapa és que “a més de les gents de el sector, també acudeixin a la nostra talaia mediàtica escriptors, artistes, músics, sociòlegs, psicòlegs, pensadors… que estan compromesos amb el canvi de paradigma, que són ecoactivistes des de les seves respectives activitats professionals, i que, a més, en la seva vida personal tenen un consum coherent” amb els continguts del magazín digital.

“El món necessita informació seriosa i contrastada sobre com afrontar els canvis que la humanitat necessita per sobreviure’s a si mateixa. I aquí no hi pot haver separacions. Estem tots en el mateix vaixell i tot gra de sorra, per petit que sigui, importa … El periodisme ambiental i ecològic a Espanya necessitava un mitjà així amb el suport d’una entitat forta i sòlida com Vida Sana”, sentencia.