El Fòrum d’Organitzacions de Periodistes (FOP) es va reunir aquest dimarts amb la secretaria d’Estat de Comunicació del Govern espanyol, Carmen Martínez de Castro, a qui van traslladar la necessitat de constituir una àmplia mesa sectorial per abordar i trobar solucions a l’actual situació de crisi (econòmica i estructural) que travessen els mitjans.

Durant la trobada, els representants del FOP van entregar un primer esborrany de mínims del que hauria de tractar la mesa. Segons el Fòrum, Martínez es va mostrar receptiva, va coincidir en “gran part” del que li van exposar, i va prometre el recolzament de la Secretaria per impulsar la mesa.

Formen part del Fòrum, l’Agrupació de Periodistes de CCOO, l’Agrupació General de Periodistes d’UGT, l’Associació Nacional d’Informadors Gràfics de Premsa i Televisió, el Col·legi Professional de Periodistes de Galícia, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Col·legi Oficial de Periodistes de la Regió de Múrcia, la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) i el Sindicat de la Imatge-UPIFC.