El quiosc de News & Coffee al passeig de Sant Joan (foto: Línia Eixample).

Els veïns i veïnes del Fort Pienc i la part baixa de la Dreta de l’Eixample a Barcelona han recuperat el quiosc de la cantonada del passeig de Sant Joan amb Ausiàs March. El local ha tornat a obrir renovat sota el nom de News & Coffee, que permet comprar premsa i revistes, però també cafè i alguna altra beguda.

“És una ubicació excel·lent en un barri que estimo molt”, diu a Línia Eixample l’encarregat del nou local, Pablo Pardo. “Cada gran ciutat ha de tenir una zona com aquesta, que l’ompli amb diversitat”, afegeix.

El News & Coffee, a banda de la premsa local, també ven diaris d’altres països i revistes locals i alternatives, moltes editades a Barcelona, tot i que la principal novetat del nou quiosc és el servei de cafeteria per endur-se. “Ens han agraït molt que el tornéssim a obrir”, afirma Pardo.

L’encarregat d’aquest nou negoci també destaca el fet de “tenir molt a prop Tetuan, amb una parada d’autobusos, i l’Arc de Triomf cap a l’altre costat, amb l’estació de tren”. “És un servei per a tothom, veïns, viatgers o visitants. Fem molta vida de barri”, assegura. També es valoren els clients de les llibreries de fantasia i còmics que hi ha a prop, ja que News & Coffee és a tocar d’Akira Còmics, Norma Cómics i diverses botigues de jocs de taula.

“El quiosc havia estat tancat dos anys. Ara tenim tres persones en plantilla i no descartem traslladar la idea a altres ciutats”, afirma Pardo. “El tancament de quioscs està passant a escala mundial”, conclou.