SER Catalunya estrena el documental radiofònic No tinc por. 96 hores de ràdio, el qual explica com es van viure els atemptats de Barcelona i Cambrils a l’agost des del punt de vista dels periodistes de Ràdio Barcelona i la Cadena SER. 

El reportatge es presenta com una reflexió periodística sobre el paper de la ràdio en un moment d’excepcionalitat informativa i la necessitat de la feina rigorosa, mesurada i allunyada del sensacionalisme.

El treball s’estrenarà diumenge 24 a les 12 h, i es reemetrà dimarts 26 a les 19 h. Cadena SER emetrà la versió en castellà el 30 de desembre.

26 testimonis

No tinc por. 96 hores de ràdio és un reportatge dirigit per Marçal Sarrats, amb la veu de Crisol Tuà, Laia Colomer i l’actor Mario Gas. El documental és un recorregut cronològic pels fets (des de l’atropellament de la Rambla de Barcelona fins que els Mossos van abatre Younes Abouyaaqoub a Subirats) que alterna les reflexions de 26 professionals de la SER amb fragments de les emissions d’aquells quatre dies.

El fil conductor del documental recau sobre Anna Punsí, periodista especialitzada en informació policial i cap de societat de Ràdio Barcelona, i que durant aquelles hores va tenir un paper informatiu clau. El reportatge comença amb la narració de Clàudia Ramos i Aitor Àlvarez, els dos periodistes de Ràdio Barcelona que van arribar primer a la Rambla. Els segueixen Emma Miguel, Pau Rumbo, Pablo Tallón, Carla Turró i Joan Tejedor, que estaven a la redacció de Casp en aquell moment, i Pedro Jiménez, Roberto Sánchez i Pedro Blanco, que ho van viure des de Radio Madrid.

En el treball també intervenen el cap tècnic de SER Catalunya Pere Bernal; els productors Carles Peña i Cristina García; els redactors Xavier Saisó i Sergi López; el periodista de Ràdio Girona Raül Muxach; el cap de continguts de la SER a Tarragona, Marc Càmara; els redactors de Radio Madrid Aimar Bretos, Nicolás Castellano i Alberto Pozas; el cap d’informatius de SER Catalunya, Ramon Iglesias; el cap de programes Marçal Sarrats; i els directors d’Hoy por hoy, La ventana i Hora 25, Pepa Bueno, Carles Francino i Àngels Barceló.