El proper 14 de novembre farà 90 anys que Ràdio Barcelona va produir la seva primera emissió. Per commemorar l’efemèride, l’emissora ha dissenyat tota una sèrie d’actes que tenen per objectiu recordar el caràcter pioner de l’emissora, repassar la seva història i interpretar la seva evolució lligada a la transformació de la ciutat i el país.

La primera acció per celebrar el 90è aniversari de Ràdio Barcelona ha estat la posada en marxa d’un blog commemoratiu on, per primera vegada, obre al públic el seu fons fonogràfic. En concret, cada dia de 20 a 24 h, durant tres mesos, es recuperen peces de ràdio-teatre i alguns dels espais més emblemàtics, com La ràdio que vam sentir, dirigit per Rosa Badia, on veus històriques repassen la seva trajectòria a l’emissora (Salvador Escamilla, Joaquín Soler Serrano, Joan Castelló Rovira, Encarna Sánchez, Isidre Sola, Constantino Romero), programes com Impactes, Taula Reservada, Barcelona Directo, El Terrat, o les transmissions del Barça i els contes de Tambor.

El blog també acull els 90 “sons imprescindibles” recollits per Ràdio Barcelona des de 1924; 90 de les veus que hi han passat durant aquests anys; una galeria d’imatges històrica, i un mapa sonor i visual de la ciutat de Barcelona amb espais on l’emissora ha deixat la seva empremta.

Per commemorar el 90è aniversari, a banda del blog, Ràdio Barcelona ha preparat l’exposició de fotografies Els 20 anys de Catalunya a través de la ràdio; un concurs de talent professional entre les facultats de comunicació catalanes, Idea Ràdio; un programa especial dirigit per Iñaki Gabilondo, 90 anys amb tu, i el concert Cop de Rock per reivindicar el paper de l’emissora com a promotora del programa del mateix nom que va acompanyar el boom del rock català.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram