Cuéntame cómo pasó té les maletes a punt per abandonar TVE després de 17 temporades. Ganga Producciones s’ha cansat d’esperar a què els directius de RTVE es decideixin si renoven la sèrie o no, i després de quatre mesos pendents d’una resposta, la productora ha donat un ultimàtum posant sobre la taula una oferta per continuar a Antena 3.

Si la cadena pública vol retenir Cuéntame, a la qual acaba de sotmetre a una auditoria, té un mes de termini per igualar l’oferta d’Atresmedia, que és de dos anys i amb un pressupost més alt, segons El País.

No és el primer cop que una sèrie de ficció de TVE marxa a Antena 3. El 2012, la televisió pública va trigar massa en decidir-se a renovar Amar en tiempos revueltos i, després de set temporades, la productora Diagonal TV va tancar un acord per canviar d’aires. Actualment, Antena 3 està emetent la quarta temporada amb el nom d’Amar es para siempre.

De confirmar-se el traspàs de Cúentame cómo pasó, el nom de la sèrie també s’hauria de modificar, ja que és propietat de TVE.