La Setmana del Llibre en Català ha distingit Xavier Graset i Forasté, director i presentador del programa d’anàlisi i debat Més 324 del canal 3/24, amb la primera edició del Premi Difusió.

El periodista ha estat guardonat per “liderar un programa d’informació, el Més 324, que al llarg dels més de mil dies d’emissió ha tingut sempre present els llibres –i qui els escriu i qui els edita– i els ha atorgat protagonisme destacat en el marc de l’actualitat periodística”. El veredicte afegeix que el Més 324 “ha esdevingut un programa de televisió amb una gran capacitat prescriptora que permet, al llibre en català, arribar a nous públics”.

La comissió organitzadora de La Setmana ha creat el Premi Difusió en reconeixement a una personalitat que destaqui per contribuir a la divulgació, foment, promoció i projecció de l’edició i la literatura en català en el seu espai professional.

Xavier Graset rebrà el guardó en la 39a edició de La Setmana, que se celebrarà del 10 al 19 de setembre al Moll de la Fusta de Barcelona.