El proper dimarts arrenca la tercera edició de la Setmana dels Rahola, impulsada fa dos anys per la Diputació de Girona i la demarcació gironina del Col·legi de Periodistes per potenciar els Premis de Comunicació Local. Enguany, la Setmana es veu reforçada amb la incorporació de la Universitat de Girona i l’Ajuntament de la ciutat. En aquesta edició, s’han programat dues taules rodones i un programa de ràdio, els quals es realitzaran a la sala de graus de la Facultat de Lletres.

La tercera Setmana dels Rahola endega aquest dimarts, de 9 a 13 h, amb l’emissió del programa Girona ara, en directe des de la Universitat, amb Eduard Cid, a Fem FM – La Xarxa.

Dos dies després, dijous, a les 12h, tindrà lloc la taula rodona Processant el procés. El paper dels mitjans de comunicació en el debat sobiranista, que comptarà amb la participació de Jesús Badenes, redactor de política del Diari de Girona; Jordi Grau, director d’El Punt Avui Comarques Gironines; Albert Requena, delegat de Catalunya Ràdio a Girona; Jaume Serra, director de continguts de la Cadena SER a Catalunya, i Oriol Mas, cap d’informatius de TV Girona.

La segona se celebrarà el dimarts 24 de febrer, a les 12 h, amb el títol Del tweet al fet. La complexa (o no) relació entre periodisme i xarxes socials. Comptarà amb la participació de Judith Argila, cap de noves finestres i mitjans B2B de la CCMA; Míriam Díez, periodista i professora a la Facultat de Comunicació Blanquerna; Meius Ferrer, gestora de comunicació digital de la UdG i responsable de comunicació a la xarxa d’ERC; Jaume Marín, cap de màrqueting del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i la periodista Anna Punsí.

Finalment, la conferència El català dels mitjans de comunicació, a càrrec de Màrius Serra, que tenia que celebrar-se el 25, ha estat suspesa. 

L’endemà, el 26 de febrer, a les 20 h, el Palau de Congressos de Girona acollirà el lliurament de la sisena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local.

Es crea una beca dels Premis Carles Rahola

Una novetat d’enguany dels guardons és la creació d’una beca, dotada amb 3.000 euros, que constarà de dues modalitats. Una estarà destinada a estudiants universitaris que presentin un projecte de treball de final de grau o de final de màster centrat en la comunicació local en l’àmbit de les comarques de Girona, i que inclogui com a font d’informació destacada el fons documental de l’Arxiu de Girona.

La segona modalitat serà per a periodistes col·legiats en qualsevol col·legi oficial de periodistes que presentin un projecte sobre un treball de recerca centrat en la comunicació en l’àmbit de les comarques de Girona, el qual tingui com a font d’informació destacada el fons documental de l’Arxiu de Girona.7

Les particularitats de la beca, finançada per l’Ajuntament de Girona, es concretaran en la convocatòria, que es realitzarà al llarg d’aquest any. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram