La Diputació de Girona i la demarcació gironina del Col·legi de Periodistes volen donar més visibilitat als Premis de Comunicació Local Carles Rahola, que enguany arriben a la quarta edició. Així, per tal de potenciar-los i implicar-hi la societat gironina, s’ha creat la Setmana dels Rahola, durant la qual es faran diversos actes públics relacionats amb la comunicació.

Els actes de la Setmana es celebraran abans de l’acte de lliurament dels guardons, que enguany és el 12 de març. D’aquesta manera, el 27 de febrer es farà una tertúlia sobre El periodisme en temps de canvi, que entre d’altres comptarà amb el periodista Rafael Nadal; i el 5 de març tindrà lloc el debat Carles Rahola: periodisme i periodistes, amb Ramon Rovira, Lluís Falgàs, Jordi Bosch i Jaume Peral.

Es doblen els participants

En la seva quarta edició, els Premis Carles Rahola han superat per primer cop el centenar de treballs presentats i d’autors candidats a alguns dels set guardons. En concret, enguany 109 professionals (alguns d’ells formant equip) han presentat un total de 115 treballs. En la primera edició es van presentar 45 autors i 82 obres; en el segon, 59 i 99, respectivament, i l’any passat, 54 i 93.

La categoria que ha registrat més participació és la de fotoperiodisme, amb 48 treballs, gairebé el doble que els 25 de l’anterior edició. De fet, en totes les modalitats s’augmenta la participació, excepte en premsa escrita, que baixa de 43 treballs a 28, i la de televisió, que es manté en nou.

Per la seva part, en la modalitat de ràdio s’ha passat de les tres candidatures de fa un any a nou; informació digital ha augmentat de deu a dotze; el premi al millor projecte sobre comunicació periodística ha pujat d’un a tres treballs presentats, i les iniciatives a la millor comunicació institucionals han passat de tres a sis.

Tots els guardons estan dotats amb 1.000 euros, excepte el de projecte de comunicació periodística, amb 2.000.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram