La portada de La Razón d’aquest dilluns ha tornat a ser notícia. Els polèmics antecedents al respecte i la poca fiabilitat de les seves enquestes han provocat que la sospita hagi planat de nou sobre el rotatiu de Planeta quan el resultat d’una enquesta tenia percentatges diferents segons l’edició.

En concret, una primera versió (feta pública a mitjanit) titulava que “el 73% dels espanyols rebutja que Catalunya s’independitzi”, mentre que en una segona (penjada a les dues de la matinada) aquest percentatge augmentava fins al 77%. A més, la de menor percentatge dóna la casualitat que és la que s’ha distribuït a Catalunya.

El director del diari, Francisco Marhuenda, ha explicat a El món a RAC1 que tot plegat ha estat un error humà. En la primera edició el percentatge havia estat errat (en l’article interior es parla del 77,3%), la qual cosa s’ha intentat corregir en la segona, penjada a les xarxes socials pel diari.

Com en anteriors ocasions, la pífia ha fet que les portades de La Razón hagin tornat a ser un dels temes més comentats a les xarxes socials.