El Consorci Teledigital Bages-Berguedà-Solsonès (BBS) està treballant en la posada en marxa d’un canal de TDT públic dedicat principalment a espais d’informació i serveis. El projecte, segons les previsions, hauria de començar a emetre a l’octubre. De moment, la prioritat és desplegar el senyal a les tres comarques, procés que es preveu finalitzar a l’abril.

Un cop els quatre concessionaris del múltiplex del Bages-Berguedà-Solsonès (els privats Canal Taronja, TV de Manresa i Canal Català Central, i el públic del Consorci Teledigital BBS) hagin signat el contracte amb la companyia Abertis, el desplegament del senyal s’iniciarà com a màxim en un termini de sis setmanes, segons l’empresa de telecomunicacions.

Així ho van explicar la setmana passada l’alcalde de Solsona, David Rodríguez, i la secretària tècnica d’Alcaldia de l’Ajuntament de Manresa, Àngels Fusté, en una reunió extraordinària del Consell Municipal de Comunicació de Solsona.

En aquests moments només està actiu l’emissor de Sant Jeroni, el qual cobreix, bàsicament, l’àrea del Bages, però s’instal·laran reemissors a la Torregassa (Olius) i a Puig-reig.

Una televisió d’informació i serveis

A més de definir de la tecnologia més adequada per emetre, paral·lelament, el Consorci també treballa el tipus de contingut que integrarà la graella. “Els membres del Consorci no podem assumir un canal de televisió tradicional, perquè és econòmicament inviable”, reconeix l’alcalde solsoní. Per això, “l’alternativa” passaria per realitzar un canal complementari d’informació i serveis, especialment dedicat als continguts territorials.

Així, l’objectiu és que el component principal de la nova cadena BBS siguin els informatius, amb un gruix important d’informació municipal elaborada pels mateixos ajuntaments. A més dels continguts propis, també es disposaria dels sindicats amb la Xarxa Audiovisual Local (XAL).