Aquest divendres, Lloret de Mar acull la segona Jornada Televisiva Euroregional, organitzada per TSF Network, la Xarxa Euroregional de Ràdio i Televisió Sense Fronteres. A la població de La Selva es posarà formalment en marxa el Centre Euroregional de Serveis Televisius TSF, pensat per nodrir tant els mitjans pertanyents a la xarxa com els que no.

Concretament, divendres s’han de signar els contractes entre TSF Network i els mitjans de comunicació que en són membres, però també els convenis de col·laboració amb el Bureau Internacional de Capitals Culturals (IBOCC) i l’Organització Promotora de la Regió Europea de l’Any.

Aquests han de permetre presentar, el proper 3 de maig, el projecte Pirineus Sense Fronteres al POCTEFA 2007-2013 (Programa Europeu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra), pel qual l’any 2012 es convertirà els Pirineus n Regió Europea de l’Any. Serà la primera vegada que un territori transversal, pluriregional i pluriestatal sigui nomenat Regió Europea, i TSF NETWORK serà el dinamitzador d’aquesta capitalitat, posant a disposició gratuïta de tots els canals de televisió i emissores de ràdio els continguts que produeixi sobre aquest tema.

A banda, es signarà un conveni amb l’Acadèmia Occitana (Consistòri del Gai Saber) per produir el primer curs d’occità estàndard, el qual es difondrà sense limitacions.