Si el passat dilluns tancava la televisió municipal Gandia TV, dimarts la privada Tele7-Safor reiniciava la seva programació d’àmbit local i comarcal. Cal recordar que aquesta televisió va ser adquirida per un grup d’empresaris amb la mediació del nou alcalde de Gandia, Arturo Torró, segons va reconèixer ell mateix, quan era portaveu del PP a l’Ajuntament.

Tele7-Safor va deixar d’emetre continguts propis just després de les eleccions municipals, on Torró va assolir la majoria absoluta, i als treballadors se’ls va donar unes setmanes de vacances fins ara, que han reprès les emissions. Durant aquest temps havien connectat amb Intereconomía.

“No és casualitat”

El representat del grup socialista al consell d’administració de Gandia TV, Vicent Mascarell, considera que la tornada de Tele7-Safor un dia després del tancament de la televisió pública municipal “no és casualitat”, i que pot explicar “el motiu de la celeritat i la precipitació” en la decisió.

Dimarts, Mascarell ja havia indicat que Tele7 era la “gran beneficiada” pel tancament de Gandia TV. Segons ell, Torró “posa més interès en beneficiar els seus amics que en buscar el millor per als ciutadans”.

Mascarell també ha recordat que no és el primer cop que Torró i Tele7 apaguen el senyal de Gandia TV. El passat octubre, un senyal “pirata”, el qual es va demostrar que provenia de la cadena privada, va interferir perquè l’emissió de les festes patronals de la localitat es poguessin emetre a la televisió pública.

Protestes

Aquest dimecres unes 200 persones van secundar la concentració davant de l’Ajuntament convocada per la trentena de treballadors de Gandia TV, i a la qual es van sumar el PSPV, el Bloc, els Verds i els indignats del 15-M.

Durant la concentració, la plantilla va lamentar aquest “punt i final” a 20 anys de la televisió pública de Gandia, i van aprofitar per acomiadar-se de l’audiència i la ciutadania, ja que el tall de les emissions es va dur a terme sense que es poguessin acomiadar.

“No podem permetre que el treball fet fins ara es deixi perdre perquè Gandia i la Safor han perdut la seva televisió pública, la de tots, la de sempre, la que ha defensat el valencià”, van reblar els treballadors.

Fonts: Levante-EMV / elperiòdic.com