La Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona va acollir aquest dimecres el lliurament de la sisena edició dels Premis Ploma d’Or, que enguany han premiat la trajectòria professional dels periodistes Lluís Foix, Manuel Cuyàs i Jaume Barberà.

Xavier Bosch va ser l’encarregat de lliurar el guardó a Lluís Foix, de qui va destacar que compleix les set qualitats que, segons ell, ha de tenir un bon periodista: capacitat d’observació, mirada crítica, valentia, domini de la llengua, memòria, adaptació al mitjà i rigor. Per la seva part, Foix va remarcar la responsabilitat social dels comunicadors, als quals va animar a defugir “la nefasta complicitat entre el món financer, el polític i el mediàtic”.

Per la seva part, el periodista Tian Riba va lliurar el premi a Manuel Cuyàs, a qui va descriure com “més que escriptor descriptor”. “Us espera un futur esplèndid i heu de saber que sou necessaris”, va animar Cuyàs als estudiants de periodisme, als qui va aconsellar que aprenguin a desgranar tota la “pseudoinformació” que prové d’internet.

Finalment, Jaume Barberà va rebre la Ploma d’Or de mans d’Ernest Folch, que va valorar el seu inconformisme per “atrevir-se a denunciar que el que està passant no és una crisi, sinó que és una estafa”. En aquest sentit, el premiat va defensar que un bon periodista no ha de limitar-se a descriure, sinó que ha d’intentar respondre els perquès, tot recordant que aquest sector també ha estat “còmplice” de la crisi actual.