La Unió de Federacions Esportives de Catalunya ha concedit el Premi Igualtat en l’Esport a Televisió de Catalunya i el seu departament d’esports per l’aposta realitzada en la promoció de l’esport femení, principalment a través del canal Esport3, però també de TV3.

“Com a televisió pública, no ens podem fixar només en les audiències, sinó també pensar en el component social que té la programació”, ha assenyalat el director de TV3, Vicent Sanchis, en l’acte de lliurament. “Durant molts anys, l’esport femení ha estat un peix que es mossegava la cua: no l’emetíem perquè argumentàvem que no tenia bons resultats d’audiència, i l’invisibilitzàvem. Amb una aposta ferma, hem demostrat que sí genera interès”, ha destacat Sanchis.

Per la seva part, el cap d’esports de TV3, Dani Barcon, ha fet extensiu el guardó a tot el departament, tot remarcant que fa anys que treballa per donar visibilitat a les protagonistes esportives des de tots els vessants.

Finalment, el president de la UFEC, Gerard Esteva, ha agraït l’aposta ferma d’Esport3 amb les hores dedicades a les retransmissions de competicions femenines i amb els reportatges del programa Campiones, en antena des de 2010. A més, ha valorat la transmissió d’esports minoritaris. “Aquestes decisions en una televisió pública faciliten la construcció d’una societat més igualitària i feminista”, ha apuntat Esteva, tot ressaltant l’esforç per la visualització de l’esport femení: “allò que no es veu no existeix”, ha reblat.