El Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra organitza aquest dijous, de 10 a 14 h, la primera Jornada de comunicació en emergències, sota el lema Deontologia, actors i noves tecnologies. La trobada té per objectiu posar en comú reflexions, estudis i pràctiques professionals dels diferents actors que treballen entorn d’aquest tipus de situacions de crisi i risc tant en l’administració, com periodistes i responsables de comunicació d’empreses.
La jornada s’articula al voltant de tres mòduls. El primer, sobre noves tecnologies i emergències, està moderat per Marc Homedes, cap de Comunicació de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat, compta amb la participació de Raúl Montilla, periodista de La Vanguardia; Xavier Ribera, cap de comunicació de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), i Felipe Alonso, membre de l’Observatori de la Comunicació Científica de la UPF.
En el segon mòdul, sobre la deontologia i les situacions d’aflicció (11.30 h), participen els periodistes Marc Garriga, de Catalunya Ràdio; Gemma Liñan, de 8tv, i la crítica televisiva Mònica Planas, moderats per Salvador Alsius, professor de la UPF i vicepresident del CAC.
Finalment, el tercer mòdul versarà sobre els actors i reptes professionals de la comunicació en una situació d’emergència (12.45 h), compta amb la participació de Núria Iglesias, cap de premsa dels Bombers de la Generalitat; Anna Punsí, periodista de la Cadena SER, i Ricard Gili, periodista i docent de la comunicació, amb moderació de Carles Pont, professor de la UPF.
La jornada està especialment dirigida a protecció civil de municipis, bombers, policies, serveis sanitaris, responsables polítics i de partits, periodistes de mitjans, gestors de la comunicació a l’administració i a les empreses, i als acadèmics que reflexionen entorn del risc, l’emergència i la comunicació de crisi.