La Unió de Periodistes Valencians ha expressat la seva condemna “rotunda i sense pal·liatius” a les amenaces i insults que està patint el periodista Juan Nieto Ivars. El copresentador d’À Punt directe ha estat sotmès a atacs personals i professionals per una entrevista a la portaveu de Jusapol a Alacant, que durant la mateixa va demanar en diverses ocasions que li preguntessin en castellà per suposadament no entendre el valencià, malgrat prèviament li havien passat les preguntes en aquesta llengua.

La UPV entèn que Nieto va fer una entrevista amb “preguntes adients” i en valencià “d’acord amb el que marca el llibre d’estil de la cadena i la mateixa llei 6/2016 de la Generalitat del servei públic de radiodifusió i televisió”, assenyala en un comunicat.

“L’assetjament patit pel periodista d’À Punt s’emmarca en un context d’intent d’intimidar els professionals de la informació, la qual cosa suposa una vulneració greu dels drets a la llibertat d’expressió i a una informació lliure i veraç”, denuncia la UPV. L’organització recorda que aquests atacs s’han “intensificat” des de que, en la Diada del País Valencià de 2017, membres de la ultradreta va increpar i agredir diversos professionals de la informació mentre cobrien la manifestació convocada per la Comissió 9 d’Octubre.

Per tot plegat, la Unió de Periodistes demana als poders públics i als representants de les distintes formacions polítiques que “donen suport a la tasca dels periodistes i garantisquen l’exercici lliure de la professió, així com que condemnen els atacs als periodistes i fotoperiodistes i a les persones i grups que els protagonitzen”.