El Jutjat Penal número 3 de València ha condemnat tres protaurins –Vicente Joaquín Galindo, Ramón Pérez i Vicente Puchol– a un any de multa (1.800 euros) per coaccionar i agredir una fotoperiodista de Levante-EMV quan intentava fotografiar un ferit per cornada durant els ‘bous al carrer’ de les festes de Petrés l’agost de 2014.

Els fets es van produir quan la reportera gràfica intentava captar imatges del ferit quan anava a ser traslladat a l’ambulància. Aleshores un nombrós grup de persones va començar a increpar i insultar la fotoperiodista, que va arribar a ser agredida, com el seu company quan va intentar defensar-la. Al final, els dos es van refugiar al cotxe, que va ser sacsejat i colpejat pel tumult.

Amb tot, la magistrada Ana Canto no troba que els tres protaurins impedissin a la fotoperiodista freelance l’exercici del dret a la informació “perquè no va acreditar la condició de periodista” al no tenir un contracte de treball amb Levante-EMV, malgrat col·laborar-hi habitualment, informa eldiariocv.es.

La jutgessa tampoc ha considerat el delicte de danys al cotxe al no haver pogut identificar el grup de gent que el va malmetre provocant uns danys per valor 2.300 euros.

Un dels tres protaurins, Vicente Puchol, també ha estat condemnat a un mes més de multa per un delicte de faltes lleu per agredir el company de la reportera gràfica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram