El consell d’administració de RTVV ha adjudicat els lots 1 i 3 del concurs d’externalització de la graella televisiva a la UTE formada per Videac (filial de Vértice 360º), Producciones Televisivas Mecomlys i Endora Producciones, que en ambdós casos ha presentat la millor oferta tant en l’apartat tècnic com en l’econòmic.

Pel que fa al segon paquet, l’ens considera que l’oferta presentada per la mateixa UTE ha incorregut en una “baixa temerària” respecte a la resta d’ofertes, per la qual cosa ha demanat al conglomerat que justifiqui la valoració presentada i en precisi les condicions. Els tres lots tenen una durada d’un any.

El primer paquet consta de 487 hores de programació per a la producció d’un magazín diari, programes d’entreteniment i continguts infantils, i s’ha adjudicat per 2.603.778,57 euros (el preu màxim havia de ser 3.175.000).

El tercer lot, per un mínim de 408 hores, és per a la producció de quatre programes setmanals de diferents gèneres que s’emetran en prime time, i almenys sis espais divulgatius-culturals setmanals, adjudicat per 2.683.828,08 euros (el màxim era de 3,3 milions).

Ara la UTE entre Videac, Mecomlys i Endora té deu dies per formalitzar la documentació que tanqui l’operació. Un cop presentada, el consell haurà d’aprovar l’externalització i en pocs dies es començaria a treballar per oferir la nova programació “el més aviat possible”, que podria ser a finals de novembre.

Lavinia espera el seu torn

El segon lot, de 476 hores, és per a la realització d’un espai diari de matí/migdia, un programa d’entreteniment de periodicitat setmanal i un concurs diari. L’adjudicatària dels altres dos paquets ha presentat una oferta de 2.371.638,71 euros, un 19,8% menys respecte el màxim establert en el concurs (2.957.000), i un 10,5% inferior a la mitjana de la resta ‘ofertes (2.651.976,56 euros). Per això, el consell d’administració ha demanat explicacions per aquesta “baixada desproporcionada”.

En cas que els arguments no siguin satisfactoris, el segon lot s’adjudicarà a la UTE formada per la basca Always Sports i la catalana Lavinia (que té seu a València), segona en la ponderació total entre oferta tècnica i econòmica (2.632.112 euros), però primera en la valoració exclusivament tècnica.

Radiotelevisió Valenciana remarca que amb els lots de moment adjudicats, es produeix un estalvi d’1.187.000 milions d’euros que “dedicarà íntegrament a l’elaboració d’altres programes”.

La produccions externalitzades han de ser 100% en valencià i les empreses adjudicatàries han d’estar formada per un mínim del 70% de la plantilla amb extreballadors de RTVV o per professionals del sector valencià.

RTVV recorrerà la resolució judicial de l’ERO si és desfavorable

L’adjudicació dels dos lots de la graella s’ha aprovat únicament amb els vots favorables dels consellers proposats pel PP, ja que la resta consideren que s’hauria d’haver aturat l’externalització en espera de la resolució del judici per l’ERO, el qual comença el 21 d’octubre. Si el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià acabés anul·lant l’expedient, l’empresa té la intenció de recórrer, per la qual cosa el procés s’allargaria més d’un any.

Connexions amb el PP

El grup Vértice 360º es presenta amb la seva filial valenciana Videac. El grup està presidit des de principis de setembre per José Herrero de Egaña, nebot del marit de la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal. A més, Josep Piqué és el president de la filial Vértice Servicios Audiovisuales des de novembre del 2012.

Formant UTE amb Videac es presenten Producciones Televisivas Mecomlys i Endora Producciones. La primera forma part del grup Mecomlys, on també hi ha, entre d’altres, Galaxia Televisión i Canal 7 TeleValencia, que ja havien treballat amb anterioritat amb RTVV, segons informa la plataforma d’extreballadors Mildenou. El cas més cridaner és el de Canal 7, de José Luis Ulibarri, imputat pel cas Gürtel.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram