El grup parlamentari popular va registrar divendres al Congrés una proposició no de llei on insta el Govern espanyol al retorn dels anuncis a TVE. “És necessari definir un nou model sostenible de finançament de la Corporació RTVE, que junt amb els ingressos a càrrec a fons públics, fomenti l’obtenció d’ingressos comercials, inclosos els derivats de la participació en el mercat de publicitat”, assenyala la proposta, informa el diari ABC.

Per al PP, la Llei de finançament de l’ens públic impulsada per José Luis Rodríguez Zapatero el 2009 ha demostrat tenir “greu deficiències que s’han anat acreixent amb el pas del temps”.

Els populars consideren que el model actual fa que RTVE no pugui tenir “control ni certesa” respecte els seus ingressos anuals, i que gran part d’aquestos es trobin sotmesos “a les consideracions del mercat”, en referència a la taxa que paguen televisions privades i operadores de telecomunicacions segons els seus ingressos. 

Dèficit estructural

Amb la proposició no de llei, el PP pretén un model que ofereixi “un servei públic de qualitat, amb una gestió transparent i amb un finançament que garanteixi la viabilitat i la sostenibilitat del mateix”. 

En aquest sentit, recorda que RTVE preveu tancar el 2014 amb un dèficit de 133 milions d’euros, per a la qual cosa s’ha sol·licitat un crèdit extraordinari al Ministeri d’Hisenda. D’aquesta quantitat, 100,8 milions correspondrien a “l’absència de liquidacions complementàries de les taxes de les operadores”.

Montoro ho va negar

Cal recordar que, a principis d’octubre, el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, va negar que el Govern espanyol contemplés el retorn de la publicitat a RTVE, i va assegurar que s’estava treballant “en altres procediments” per aportar un finançament complementari.

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram