El president de la Unió de Televisions Comercials Associades (UTECA), Alejandro Echevarría, ha demanat a la junta el seu relleu en haver sobrepassat en un any i mig el seu mandat. Els membres de l’associació es reuniran, doncs, el proper dijous, per escollir el candidat que rellevi el president de Telecinco.

Segons fixen els estatuts de la UTECA, la presidència es renova cada dos anys, però Echevarría ha sobrepassat aquest període a petició dels membres de l’associació, ja que hi havia diversos processos oberts i vàries normatives pendents d’aprovació, com la Llei de finançament de TVE i la Llei General de la Comunicació, a més de l’encesa digital.

Amb tot, des d’UTECA asseguren que de la reunió de dijous no necessàriament en sortirà escollit el substitut d’Echevarría. Entre els projectes que haurà d’afrontar el nou president es troba la presentació d’un estudi que l’associació ha encarregat a Deloitte on s’analitzaran alternatives a les televisions autonòmiques sense publicitat i millor usos de l’espai radioelèctric. La intenció és presentar-lo abans de les eleccions del maig.