La Unió de Televisions Comercials en Obert ha reclamat al nou Govern espanyol l’aprovació “urgent” d’una nova Llei de comunicació audiovisual per tal que tots els operadors tinguin les mateixes obligacions en relació amb la publicitat, la protecció al menor, el finançament de RTVE i la inversió en producció de pel·lícules i sèries.

D’aquesta manera, la UTECA espera que l’Executiu acabi amb les “asimetries regulatòries” entre les televisions privades en obert, les televisions de pagament i els nous operadors online, tant les plataformes OTT com les plataformes on usuaris comparteixen vídeos i les xarxes socials.

“Aquestes asimetries es tradueixen en una exhaustiva regulació i règim sancionador per a les televisions més implantades a Espanya, pròpia dels temps en què no hi havia més opcions per als usuaris, que contrasta amb la pràctica absència de regulació per als canals en streaming i les grans plataformes d’intercanvi de vídeos”, assenyala en un comunicat.

Per a la UTECA, la situació actual és “inacceptable” i propicia un “desequilibri competitiu” que penalitza les televisions privades en obert.