Aquest dijous s’han fet públics els guanyadors de la 12a edició Premis Nacionals de Comunicació, que es lliuraran el proper 22 de desembre. En la categoria de ràdio, el jurat ha guardonat Manel Fuentes per la seva trajectòria professional i per la tasca al capdavant del programa El matí de Catalunya Ràdio; en televisió, el premi ha estat per la sèrie Polseres vermelles, de TV3 i Filmax, de la que el jurat destaca la seva arribada al mercat nord-americà de la mà d’Steven Spielberg; i en la modalitat de premsa, el guardó ha anat a parar a La Vanguardia, per la seva edició en català.

A més, en la categoria de comunicació de proximitat, el jurat ha decidit distingir la Federació de Ràdios locals, per la seva feina d’impuls de la comunicació radiofònica local; en publicitat, el premi ha estat per José Ángel Abancéns, president de l’Associació Empresarial de Publicitat; i en la modalitat d’internet, el guardonat és Dídac Lee, emprenedor, conseller delegat del grup d’empreses tecnològiques Inspirit, i membre de la junta directiva del FC Barcelona com a responsable de noves tecnologies.

Finalment, el Govern ha volgut reconèixer, en la categoria de telecomunicacions, la tasca duta a terme per diverses administracions per aconseguir que Barcelona sigui la seu de la Mobile World Capital.

L’acte de lliurament tindrà lloc al Palau de la Generalitat, el dia 22 a les 19h, i serà presidit pel secretari general de la Presidència, Francesc Homs. També hi intervindran el secretari de Comunicació, Josep Martí, i el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich.