No hi haurà el temut ERO a La Xarxa, però sí acomiadaments objectius. Concretament 15 d’una plantilla de 205 treballadors. Així ho ha notificat aquest dijous als afectats la direcció, que ha al·legat causes econòmiques i organitzatives. Com que els acomiadaments no arriben al 10% de la plantilla, no ha fet falta aplicar un expedient regulador.

La mesura arriba un dia després que es tanqués el procés negociador del primer conveni col·lectiu de la XAL entre direcció i comitè d’empresa, el qual resta pendent de ratificació per part de l’assemblea de treballadors, convocada per divendres. El document incorporava una important rebaixa salarial per, precisament, evitar l’ERO, segons denuncien els treballadors.

Volen explicacions urgents

“És lamentable que el nou projecte de la Xarxa de Comunicació Local arrenqui amb una decisió tan dràstica i arbitrària, després de l’esforç econòmic que s’ha reclamat al conjunt de la plantilla per evitar un ERO per a 77 persones”, afirma el comitè en un comunicat.

Per això, els representants dels treballadors insten l’empresa a donar “explicacions urgents” sobre els motius que l’han empès a executar els 15 acomiadaments.

Al maig, la direcció de La Xarxa va plantejar un pla de viabilitat que preveia un expedient de regulació per al 37,5% de la plantilla després del “bloqueig” en les negociacions sobre les retallades salarials que es volien aplicar i que el comitè considerava “inassumibles”.

Finalment, però, el consell d’administració de la XAL va instar la direcció a reprendre les negociacions amb els treballadors en considerar que encara hi havia marge per a l’entesa.