La plataforma La Xarxa+ fa dos anys. Des de que es va posar en marxa el 14 de febrer, l’OTT de les televisions i les ràdios locals s’ha consolidat amb 150.000 usuaris registrats i un creixement del 125% en els darrers 12 mesos. Des de la Xarxa Audiovisual Local es destaca que la majoria d’usuaris, quan es registra, tria un canal local de referència, cosa que “demostra el fort vincle entre els espectadors i els seus mitjans de proximitat”.
Pel que fa al perfil d’usuaris, prop de la meitat de les persones registrades a la plataforma tenen menys de 30 anys. Una dada de la qual es mostra “molt satisfeta” la consellera delegada de La Xarxa, Núria de José, que remarca la incidència de la plataforma “a l’hora de captar el públic jove per al sector audiovisual local”. La periodista també expressa la satisfacció per “l’acollida i consolidació” de La Xarxa+.
“Continuarem treballant per millorar l’experiència dels usuaris, personalitzant-la encara més amb el contingut de les seves televisions locals de referència, i conquerint noves finestres per continuar connectant la ciutadania amb la informació i els continguts audiovisuals de proximitat”, apunta De José.
Amb una programació centrada en els esports, els castells, les tradicions, la cultura popular, els documentals i els pòdcasts, La Xarxa+ compta amb més de 8.000 continguts disponibles en catàleg i en aquests dos anys ha ofert més d’un miler de retransmissions en directe.
La XAL destaca que un dels èxits més rellevants de la plataforma és el volum d’usuaris que segueixen els directes, especialment en l’àmbit de la cultura, l’esport i les tradicions. En aquest sentit, el Concurs de Castells de Tarragona es consolida com el contingut més vist, seguit de les diades castelleres. La Xarxa també ressalta el “seguiment fidel” que reben les retransmissions esportives de futbol, bàsquet, hoquei, handbol, rugbi, atletisme i patinatge artístic, així com els esdeveniments de cultura popular com la Patum de Berga, Les Santes de Mataró o les festes majors retransmeses per les televisions locals.
La Xarxa+ entra en escena