La Xarxa Audiovisual Local emetrà aquest dissabte La ràdio escolta els avis, un documental radiofònic amb les experiències de nou persones grans vinculades a emissores locals. Coincidint amb el Dia Mundial de la Ràdio, La Xarxa ha volgut donar visibilitat i retre homenatge a la gent gran.

“La ràdio és vida, fa que no et sentis sol. Tu estàs en un hospital i què et demanen primer? La ràdio. Vas a una residència d’avis i què hi tenen? Un transistor”, apunta Anton Gasol, un jubilat exjugador del Nàstic que fa de comentarista esportiu a Ràdio Ciutat de Tarragona. Gasol és una de les nou persones que surten en el reportatge, dirigit pels periodistes Anna Murgadas i Valldosera i Dídac Boza, que compila les entrevistes que han fet vuit ràdios locals.

Ràdio Arenys recull les experiències i els records d’un dels primers homes del temps de les ràdios locals (si no el primer), Antoni Sintas, un peixater jubilat que encara hi parla de meteorologia.

Per la seva part, Ràdio L’Escala presenta en Domingo Gamito, un nonagenari que fins fa pocs anys participava en la tertúlia Els tres tenors.

A més, Ràdio Ciutat de Badalona dona a conèixer l’afició radiofònica i els records de Maria Antònia Carbó, Carme Sánchez i Rosa Garriga, les tres àvies que cada dimecres fan l’espai Coses de casa.

Emun FM parla amb un dels impulsors de Ràdio Almenar, Vicenç Majós, i Ràdio Municipal de Terrassa amb Margarida Fabregat, una actriu amateur que fa anys que posa veu al radioteatre que es fa des de l’emissora.

Finalment, Ràdio Sabadell homenatja Paquita Holgado, una productora i documentalista que hi ha treballat tota la vida i que explica el vessant formatiu de l’emissora.

La ràdio escolta els avis té una durada de 55 minuts i es podrà escoltar a les ràdios locals i en streaming a laxarxa.cat.