La Xarxa Audiovisual Local ha començat a produir continguts a través del teletreball. Des de dimecres, l’informatiu Notícies en Xarxa i el magazín Connecti.cat es produeixen completament de manera remota mentre duri la situació d’excepcionalitat pel coronavirus.

Per fer-ho possible, la XAL ha organitzat la seva producció audiovisual a partir d’un programari d’edició que permet el treball al núvol, GlobalMest Cloud Editor, facilitant així el teletreball de tots els professionals que participa en aquestes produccions.

Els redactors i editors, mitjançant un accés web des dels seus equips domèstics i sense necessitat de descarregar cap programa, poden ingestar continguts a la plataforma, carregar-hi grafisme, afegir-hi veus en off i fer l’edició de les peces que integren els espais de TV o ràdio. Els realitzadors fan l’edició final dels continguts i exporten els arxius resultants cap al sistema de control d’emissions que, al seu torn, els pauta i els distribueix a les televisions i ràdios locals a través de la xarxa de distribució per fibra òptica.

La Xarxa explica que el nou procés de producció “no és tan ràpid ni versàtil com quan es fa presencialment”, però destaca que permet que tota la plantilla pugui desenvolupar les seves tasques a través del teletreball i complir al màxim amb les mesures de seguretat sanitàries per combatre el coronavirus.