L’Acadèmia Catalana de la Música ha mostrat el seu desacord amb els programes musicals que TV3 ofereix a les matinades. L’entitat considera que la seva motivació és “únicament recaptatòria” i que va “en detriment” dels autors i les editorials musicals.

L’ACM entén que cal “reformular” el paper editorial TV3 i buscar l’equilibri entre “la necessitat de vetllar pels interessos editorials dels seus continguts i la repercussió negativa de la seva intervenció en el sector musical”.

L’Acadèmia assenyala que la programació de matinada “perjudica” la promoció de la música del país i participa de “la devaluació del concepte i el respecte als drets d’autoria i propietat intel·lectual en la música”.

L’entitat també reclama que TV3 garanteixi que els músics participants siguin contractats i retribuïts “degudament” per les seves actuacions. En aquest sentit, afegeix que la remuneració ha de contemplar aspectes com són els assajos, els desplaçaments i les interpretacions enregistrades, així com l’emissió i reemissions dels programes.

L’Acadèmia Catalana de la Música recalca que Televisió de Catalunya hauria de ser “exemplar” respecte a l’exercici i el compliment de bones pràctiques en tots aquests aspectes.