El portal en anglès de l’Agència Catalana de Notícies, Catalan News, aquest dissabte estrena un podcast setmanal en anglès per explicar la realitat catalana al públic anglòfon interessat en l’actualitat del país.

El nou producte porta per títol Filling the Sink (adaptació de l’expressió catalana ‘De mica en mica, s’omple la pica’), estarà presentat per Lorcan Doherty, i comptarà amb l’equip de periodistes de Catalan News. L’espai estarà disponible a les principals plataformes de podcast (d’Spotify, Google i Apple) i el portal catalanews.com.

Els episodis es publicaran cada dissabte i tindran una durada màxima de 15 minuts. L’objectiu és explicar la realitat social, econòmica, política i cultural catalana en anglès als estrangers que viuen a Catalunya i als ciutadans d’arreu del món que tinguin interès en el que hi passa. Així doncs, s’abordaran temes d’actualitat com la pandèmia, el debat polític o la situació econòmica, i qüestions globals com el canvi climàtic o el model turístic, posant el focus en el que s’està fent a Catalunya.

El primer capítol de Filling the Sink explicarà la confluència de la Castanyada amb Halloween. En posteriors episodis el programa tractarà des d’una òptica reflexiva i divulgativa temes com la situació del coronavirus a Catalunya, la tradició boletaire, l’actualitat política, les polítiques de memòria històrica que es fa a Catalunya, o la situació actual del FC Barcelona i què ha representat històricament el club per a Catalunya.

Projecció exterior

Un dels objectius en aquesta etapa de l’ACN és “la projecció i visualització a exterior”, explica el seu director, Marc Colomer. “Amb l’estrena del podcast setmanal de Catalan News, l’ACN planta una nova llavor com a canal públic d’informació de Catalunya i continguts també en anglès per projectar amb veu i personalitat pròpies la realitat social, cultural, política i econòmica del país a l’exterior”, assenyala el periodista. I recalca que ho fa “sense intermediaris” i “per totes les vies que la tecnologia posa a l’abast”.

El director de l’ACN defineix Catalan News com “una eina innovadora útil i un referent de contrast imprescindible per a la projecció i divulgació de la realitat del país”, més quan Catalunya “ha estat i sovint és centre dels focus mediàtics també de l’exterior”. Així doncs, el podcast es presenta com un “reforç” perquè aquest canal d’informació en anglès segueixi ampliant la seva oferta per complir amb aquest objectiu.

Un to més relaxat

El delegat de Catalan News, Guifré Jordan, explica que el podcast serà un producte més distès que la informació que habitualment serveix el portal en anglès. “El to serà més relaxat, farem anàlisi en profunditat, però, quan el tema ens ho permeti, ho farem amb humor”, exposa. L’objectiu és combinar temes “seriosos amb altres més lleugers”, que permetin obrir una porta a l’entreteniment.

Jordan recorda que a Catalunya viuen un milió de persones que són estrangeres i que moltes d’elles no parlen ni català ni castellà. “No tenen altra manera de saber què passa aquí o conèixer la nostra realitat si no és en anglès”. Aquest serà una part del públic a qui es dirigirà el nou podcast, juntament amb aquells ciutadans d’arreu del món que tinguin interès en el que passa a Catalunya.