Xavier Jiménez presenta CatalunyaNews.cat (foto: ACPC).

L’Associació Catalana de la Premsa Comarcal ha presentat oficialment el portal CatalunyaNews.cat, que ofereix una visió global del país amb notícies locals. Amb aquest projecte, l’ACPC vol donar visibilitat a “la força col·lectiva” dels mitjans associats.

El web actua com un repositori que aglutina en temps real les notícies més rellevants que publiquen els 43 digitals que formen part de l’ACPC, a més de les informacions elaborades per l’entitat sobre temes d’interès general. Això “permet tenir una visió global, actualitzada i única de tot el que està succeint al territori català a través de la tasca d’aquesta quarantena d’editors de la premsa comarcal”, ha destacat Xavier Jiménez Sama, gestor digital de Premsa Comarcal.

“Volem que la gent se n’adoni de la importància del poder de la premsa comarcal, i no només perquè som, en xifres absolutes, el primer diari de Catalunya, sinó que amb el nou projecte CatalunyaNews.cat ho serem en el referent informatiu; ja que som nosaltres, els editors locals, els primers en cobrir tota allò que passa fora de la capital”, resaltat Francesc Fàbregas, president de l’ACPC, que el 2020 celebrarà el 40è aniversari.

CatalunyaNews.cat té una estructura de mitjà d’informació general, amb seccions d’actualitat, societat, política, territori, economia, esports, salut i gastronomia, cultura, castellers, i opinió. A més, aprofitant que molts editors de premsa comarcal també tenen llicències de televisions locals, també hi ha un espai per als vídeos més destacats d’aquestes cadenes.

Els mitjans que nodreixen de continguts el portal, són: Anoia Diari, Avenç del Palau, Cassà Digital, Diari de Girona, Diari de la Neu, Diari de Sabadell, Ebre Digital, El 3 de Vuit, El 9 Nou Osona-Ripollès, El 9 Nou Vallès Oriental, El Ripollès Digital, El Travesser, El Vallenc, Empordà, Fet a Sant Feliu, Hora Nova, InfoJonquera, L’Opció, La Vila Digital, L’Eco de Sitges, Montònec, NacióDigital, Nova Conca, Nova Tàrrega, Papers de Vi, PuntVallès, Regió 7, Revista d’Alella, Revista del Baix Empordà, Revista de Cambrils, Segre, Setmanari l’Ebre, Setsetset, Som Esports, Som Garrigues i VeuAnoia.

CatalunyaNews.cat s’ha presentat en la sisena edició del Dia de la Premsa Comarcal, celebrada al Movistar Centre de Barcelona, a la qual han assistit una norantena de professionals. La jornada també ha comptat amb conferències e la periodista i advocada Bea Talegón i de l’activista Òscar Camps, fundador de l’Open Arms.