L’Associació Catalana de Ràdio ha decidit denunciar Radio Hayatti (que emet sense llicència des de Cornellà de Llobregat) davant la Fiscalia pel presumpte delicte d’incitació a l’odi i contra la integritat moral. La decisió arriba després que la Policia espanyola detingués un veí d’Esplugues per a través de l’emissora fer unes proclames vexatòries contra una professora de Filosofia que viu i treballa al Marroc, activista defensora dels drets de la dona i membre d’una associació pro drets humans.

L’ACR subratlla que Radio Hayatti utilitza il·legalment una freqüència en FM que abasta gairebé tota la regió metropolitana de Barcelona, i que ja l’havia denunciada quan emetia com a Radio Aswatt.

La patronal de les ràdios privades es reserva el dret a exercir les accions de tot tipus que siguin oportunes, ja que “ha quedat demostrat que la intervenció dels jutges és l’única mesura útil davant la inactivitat, passivitat o ineficàcia de les administracions davant el creixent fenomen de les ràdios il·legals”. A més, recorda que aquestes emissores provoquen “greus perjudicis tant socials com econòmics”, i alerta de les “màfies” que s’hi han creat al voltant.

Per tot plegat, l’ACR torna a reclamar a totes les administracions implicades que “s’actuï contra totes aquelles ràdios que no estiguin incloses al registre d’operadors radiofònics i que es faci de manera coordinada atenent cadascuna en el¡l seu marc competencial”.

L’any 2019, l’Associació Catalana de Ràdio va detectar un total de 148 emissores sense llicència administrativa a Catalunya (99 a la demarcació de Barcelona, 19 a Girona, 17 a Lleida i 13 a Tarragona), un 27,6% més que les detectades el 2016.