La periodista Neus Bonet ha estat distingida amb la sisena edició del Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere, impulsat per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

L’editora del Catalunya migdia – cap de setmana de Catalunya Ràdio i exdegana del Col·legi de Periodistes rebrà el guardó el 3 de desembre en el marc del lliurament dels 27ens Premis de Comunicació No Sexista.

Pel que fa als Premis Bones Pràctiques de Comunicació No Sexista 2020, les guardonades, són:

  • La periodista Rosa María Artal, Premi Trajectòria Professional.
  • Txell Feixas, corresponsal a l’Orient Mitjà de TV3 i Catalunya Ràdio, “per un periodisme internacional rigorós i per visibilitzar les dones en zones de conflicte”.
  • El portal Feminicidio.net “per una informació i dades actualitzades sobre feminicidis i altres assassinats masclistes”.
  • Karma Peiró, periodista especialitzada en TIC, “per una informació sobre violències masclistes, confinament i dades”.
  • Carina Bellver, Sílvia Galilea, Eli Vivas i Laia Brufau, del col·lectiu Storydata, també “per una informació sobre violències masclistes, confinament i dades”.
  • Teresa Torns Martín, doctora en Sociologia per la Universitat de Deusto, “per la qualitat en la recerca acadèmia enfocada a la vida quotidiana, el treball i les polítiques del temps”.
  • Lucía Artazcoz, directora de l’Observatori de Salut Pública (de l’Agència de Salut Pública de Barcelona), “per la qualitat en la recerca i la divulgació sobre la salut de les dones”.

Finalment, enguany hi ha dos tocs d’atenció. Un de genèric per a “les mentides i l’assetjament masclista a les xarxes socials”. I l’altre per a TV3, per l’especial Barça en crisi del 16 d’agost, que amb una dotzena de persones convidades no va comptar amb cap sòcia ni cap periodista.