L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana ha atorgat la 21a edició del Premi Aurora Díaz-Plaja ex aequo a Ana Díaz-Plaja per l’article Teatre per a infants, llibres per a infants i literatura infantil: mons que es desconeixen?, i Jaume Forés per Veniu, fúries de l’infern!

De l’article d’Ana Díaz-Plaja, publicat a la revista Faristol, el jurat destaca que està “reivindicant i destacant el teatre infantil català que no es fa a partir d’un text imprès o editat anteriorment, que de vegades té un caràcter efímer, però que és una font de fidelització teatral i cultural del públic infantil”.

Sobre la peça de Jaume Forés, publicada a Núvol, el jurat ressalta que està “reivindicant i fent actual un clàssic com Els Pastorets, que són una tradició ben viva a molts indrets de Catalunya i que tant de lligam tenen amb el teatre per a infants i amb l’escolar”.

L’acte de lliurament tindrà lloc el 30 de setembre a la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona, en el marc del setè Congrés de Literatura Infantil i Juvenil Catalana de l’AELC.

El Premi Aurora Díaz-Plaja distingeix anualment articles d’anàlisi, estudis o investigacions en qualsevol llengua publicats en un mitjà de comunicació generalista o especialitzat que tracti sobre aspectes de la literatura infantil i juvenil.

Enguany el jurat estava format per Maria Mercè Roca, Jaume Cela i Pere Martí.