El Col·legi de Periodistes de Catalunya acull aquest dijous, a les 18.30 h, la presentació de la Guia de comunicació inclusiva, publicada per l’Ajuntament de Barcelona, i que ofereix les premisses per facilitar una comunicació més respectuosa, lliure d’estereotips, prejudicis i discriminació.

L’acte comptarà amb la participació de la directora de Comunicació de l’Ajuntament, Águeda Bañón; la cap del departament de Transversalitat, Sònia Ruiz Garcia; el president de l’Associació de Comunicació Pública, Santi Torres, i la degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet.

La guia conté recomanacions i exemples sobre l’ús del llenguatge a l’hora de parlar de racisme i prejudicis ètnics i culturals; gènere i LGTBI; persones amb discapacitat o diversitat funcional, i salut mental. El document també posa la mirada en la comunicació no verbal i la comunicació amb imatges, i compta amb un apartat dedicat al llenguatge no inclusiu dels mitjans.

L’objectiu del manual és impulsar una comunicació inclusiva i un llenguatge que reflecteixi la diversitat de la societat. El consistori entén que, per a una bona convivència, és essencial una comunicació sense estereotips ni prejudicis, i que sigui respectuosa amb els col·lectius oprimits i/o vulnerabilitzats.