El Teatre-Auditori Sant Cugat ha acollit aquest divendres la 25a assemblea general ordinària de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, ha comptat amb una nombrosa assistència de 200 persones. A més de fer balanç del darrer exercici, exposar els objectius i debatre sobre els reptes de futur, la jornada ha servit per commemorar el 25è aniversari de l’AMIC i reivindicar la seva tasca.

El seu president, Ramon Grau, ha recordat que Sant Cugat del Vallès va veure néixer l’entitat fa 25 anys amb una trentena de capçaleres, aleshores com a Associació Catalana de la Premsa Gratuïta. “L’AMIC s’ha fet gran i la seva trajectòria ha de ser un orgull per als qui en formem part”, ha destacat Grau. Actualment, l’entitat compta amb 508 capçaleres associades, 186 en paper i 322 digitals.

“L’AMIC és un referent en tot l’espai comunicatiu català. Som una entitat que facilita la vida als mitjans associats en l’elaboració de continguts, donem resposta a les seves necessitats i posem en valor la premsa de proximitat davant de la societat”, ha remarcat el seu president.

“El sector està patint molt, hi ha moltes incerteses, però tenim una entitat forta”, ha dit Grau, tot ressaltant la tasca d’acompanyament que l’Associació fa amb els mitjans associats de cara a afrontar les dificultats. “L’AMIC és l’entitat més representativa de la premsa de proximitat, i això ho hem de fer valdre”, ha reblat Ramon Grau, en referència a les administracions.

Rècord d’ingressos

Durant l’assemblea s’han presentat la memòria de les activitats de l’AMIC, els serveis que ofereix i els objectius estratègics. A més, s’han aprovat per unanimitat els comptes de 2021 i el pressupost de 2022.

El passat exercici, l’Associació va ingressar 2.561.350,51 euros, un increment del 5,5% respecte de 2020, la seva xifra més alta. Dels ingressos, 2.021.852,68 euros van correspondre a la publicitat, un creixement del 4,8%. Així doncs, l’entitat ha tancat el 2021 amb un benefici net de 39.038,80 euros.

Pel que fa al pressupost de 2022, la previsió és ingressar 2.592.103,93 euros, un 1,2% més que l’any passat.

Representació institucional

En el dinar posterior a l’assemblea, l’AMIC ha commemorat els seus 25 anys. “Estic segur que amb innovació, creativitat, qualitat, rigor, vocació de servei públic i periodisme proper a les ciutadanes i ciutadans d’aquest país, garantirem amb solidesa el nostre futur”, ha dit Ramon Grau dirigint-se als comensals.

L’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, en el seu parlament ha recalcat que l’AMIC és un projecte que ajuda a cohesionar i preservar la llengua catalana, així com construir una societat amb un ecosistema mediàtic fort que genera una ciutadania més informada i culta.

A continuació, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha felicitat la tasca de l’AMIC per continuar sent un sector dinàmic i ric, garantint el dret a la participació i cohesió ciutadana i contribuint a la representació democràtica.

A més, a l’acte han assistit Oriol Duran, secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat; Jofre Llombart, secretari de Difusió; Xavier Fornells, secretari d’Estratègia, Informació i Coordinació Territorial; Jordi del Río, director general de Mitjans de Comunicació; Ignasi Genovès, director general de Difusió; Rosa Romà, presidenta del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals; Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura de l’Ajuntament de Sant Cugat; Elena Vila, tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç; Sílvia González, cap de comunicació de l’Ajuntament; Genís Roca, president de la Fundació .cat; José Antonio Pérez, director de publicacions d’OJD – PGD; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i Iu Forn, director de l’ACN, entre d’altres.

Per finalitzat l’acte, l’AMIC ha fet entrega de diplomes commemoratius a aquells mitjans que enguany han complert anys rellevants.