El president de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, Ramon Grau, i el secretari general de l’entitat, Josep Ritort, es van reunir la setmana passada telemàticament amb la consellera de Cultura, Àngels Ponsa. En la reunió els representants de l’AMIC van explicar la greu situació que viuen els mitjans de proximitat, i van traslladar la necessitat de rebre un suport com el que han tingut altres sectors per mitigar l’impacte de la pandèmia.

En la trobada també es va plantejar la necessitat d’explorar possibles ajuts a través d’espais de continguts en mitjans i altres vies que en aquests moments s’estan estudiant. La consellera Àngels Ponsa es va comprometre a buscar solucions, tot i la manca de recursos.

A la reunió també hi van ser presents el secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, Antoni Molons; la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i la cap de Gabinet de Ponsa, Maria Rosa Pons.

Per altra banda, l’AMIC ha reclamat a la consellera de la Presidència, Meritxel Budó, una trobada urgent i conjunta amb el vicepresident Pere Aragonès per, entre d’altres, reclamar els ajuts a projectes, avançar la convocatòria dels ajuts estructurals i que s’incrementi la seva dotació.

Finalment, l’AMIC està enllestint una campanya per tal de sensibilitzar sobre el paper que els mitjans de proximitat tenen en les respectives comunitats, així com la necessitat que s’utilitzin com a suport prioritari, especialment per part de les institucions.