TV3 ha ampliat l’oferta informativa en la temporada que acaba de començar, especialment en la primera meitat del dia. L’objectiu de la cadena és “mantenir el liderat sense perdre la vocació de servei públic”, en paraules del seu director, Vicent Sanchis.

La nova graella de TV3 arrenca a les 6.30 h amb el recuperat Telenotícies matí, conduït per Ariadna Oltra, tot just estrenat el 2 de setembre. A les 8.25 h agafa el relleu Els matins de Lídia Heredia, que al migdia donarà pas a una de les grans novetats de la temporada, Planta baixa, amb Ricard Ustrell, que s’estrenarà el 16 de setembre.

El nou programa és un magazín d’actualitat social i política, amb reporters al carrer, moltes connexions i sense tertúlies i amb públic al plató. Planta baixa comptarà amb una nova generació de periodistes que s’estrenen a la televisió amb la voluntat d’aportar “un punt de vista jove, inèdit i modern del que passa a Catalunya”.

Tot seguit empalmaran el TN comarques (14 h), conduït per Núria Solé, i el TN migdia (14.30 h), amb Carles Prats i Raquel Sans. És a dir, l’actualitat informativa protagonitzarà la graella de TV3 ininterrompudament des de les 6.30 h fins a quarts de quatre.

Després de la franja de sobretaula, la informació torna parcialment amb Tot es mou (17.20-20.15 h), el magazín que combina actualitat i entreteniment, amb Helena Garcia Melero i Lluís Marquina al capdavant.

L’oferta informativa de TV3 es completa amb el TN vespre, presentat per Toni Cruanyes; el TN cap de setmana, amb Ramon Pellicer i Cristina Riba, i el magazín d’anàlisi de l’actualitat Preguntes freqüents, consolidat en la franja dels dissabtes a la nit.

Novetats, èxits recents i clàssics

La graella de tardor de TV3 inclou altres novetats: El suplent, un docutaintment del departament de nous formats, on quatre personatges coneguts (Carme Ruscalleda, Gerard Quintana, el ‘mago Pop’ i Clara Segura) es converteixen per un dia en professors substituts de batxillerat, i la docusèrie Gent de mercats, que s’endinsa en diferents mercats municipals de Catalunya amb les persones que els poblen per mostrar el dia a dia d’aquests microcosmos.

Una altra novetat és Bricoheroes, un programa de televisió que s’estrenarà, en exclusiva, a través dels mitjans digitals i les xarxes socials. Es tracta d’un programa d’humor sobre bricolatge protagonitzat per en Peyu i Jair Domínguez.

La nova graella de TV3 oferirà segones temporades de programes com Els meus pares, Revolució 4.0, Katalanoski, Atrapa’m si pots o L’ofici de viure. A més, repetiran espais recents que s’han consolidat, com Està passant, Joc de cartes, Al cotxe o Quan arribin els marcians.

La programació es completa amb clàssics de la cadena pública catalana com ja són són PolòniaEl forasterAPM?Sense ficció30 minutsZona zàping.