L’editora del diari Ara ha descartat aplicar un expedient de regulació temporal d’ocupació a la plantilla per fer front a la caiguda d’ingressos publicitaris provocada per la crisi del coronavirus. “La integritat de la plantilla és la principal garantia per poder seguir oferint un producte a l’altura, sobretot en uns temps en què la informació rigorosa, ponderada i independent és més valuosa que mai”, assenyala el mitjà.

Que s’hagi renunciat a l’ERTO no vol dir que no s’apliquin altres mesures per reduir la despesa. En concret, els directius de l’Ara han acordat rebaixar-se el salari voluntàriament fins a un 15%; s’han retallat un 10% les col·laboracions; s’han aturat algunes inversions tecnològiques, i s’han renegociat contractes amb proveïdors.

En paral·lel, l’Ara ha reforçat la centralitat dels lectors, ja que un 63,5% del pressupost del seu prové de la venda a quiosc i les subscripcions, assenyala el diari. Des de l’inici de la pandèmia, l’Ara ha fet prop de 2.000 nous subscriptors, un increment del 44%.