L’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha reestructurat els mitjans de comunicació de la diòcesi per impulsar una nova etapa de Ràdio Estel i el setmanari Catalunya Cristiana després d’un temps “d’estancament i de dificultats econòmiques”.

En el marc d’aquesta renovació, el periodista Toni Hervás ha estat nomenat nou director de Ràdio Estel. Substitueix en el càrrec Jaume Aymar, qui continua transitòriament com a responsable de Catalunya Cristiana.

Així doncs, per una banda, s’unifiquen les dues fundacions que emparen Ràdio Estel i Catalunya Cristiana (la Fundació Missatge Humà i Cristià i la Fundació Catalunya Cristiana, respectivament), per tal d’optimitzar-ne el govern i rellançar els dos mitjans.

A més, s’ha designat un nou patronat per a la fundació resultant. Aquest està presidit per Joan Josep Omella i format per Gaspar Coderch, ecònom de l’arquebisbat; Ramon Batlle, viceecònom; Bernat Juliol, responsable de comunicació de l’Abadia de Montserrat; Josep Caminal, exdirector del Gran Teatre del Liceu i exdirector general de presidència del Grup Godó; Jordi Casoliva, director de Cope Catalunya; Borja García-Nieto, exconseller d’Antena3 i Sogecable. i actualment vinculat a 8tv; Jaume Aymar, fins ara director de Ràdio Estel i Catalunya Cristiana; i Toni Hervás, nou director de l’emissora.

Amb aquesta renovació es busca “fer possible dos projectes econòmicament viables i amb una major audiència, mantenint les plantilles actuals amb la previsió d’afegir talent jove i amb una oferta comunicativa transversal per fer arribar el missatge cristià al conjunt de la societat”. També es preveu que els continguts dels dos mitjans incorporin “noves i diferents sensibilitats intel·lectuals i eclesials”.

El nou director de Ràdio Estel

Toni Hervás des de 2018 treballava a l’oficina de comunicació i relacions institucionals de l’arquebisbat de Barcelona. Anteriorment havia estat a COMRàdio, Ona Rambla i Onda Cero, i havia estat responsable de comunicació de l’Escola Pia de Catalunya.

Amb el nomenament d’Hervás com a director de Ràdio Estel, el periodista Enric Frigola deixa el càrrec de coordinador general de l’emissora.