L’Audiència Nacional ha ordenat al jutge del cas Villarejo que citi a declarar com a investigat Mauricio Casals, president de La Razón i membre del consell d’administració d’Atresmedia, per esbrinar si va pagar a l’excomissari de policia per espiar els empresaris Javier i Ignacio Pérez Dolset, amb qui estava enfrontat. La Sala Penal ha ordenat reobrir la peça 18 del macrosumari, denominada projecte Brod, arxivada al juny pel jutge instructor Manuel García-Castellón.

La interlocutòria de la Sala Penal assenyala que “procedeix revocar” les resolucions de García-Castellón i “deixar sense efecte el sobreseïment” per tal de continuar la instrucció amb la declaració de Mauricio Casals. Segons els magistrats, el president de La Razón és “l’única persona respecte de la qual, de moment, hi ha indicis de la seva possible participació en els fets objecte d’investigació”.

L’Audiència entén que la documentació relativa al projecte Brod, intervinguda en les diligències, posa de manifest una “possible comercialització” per part de José Manuel Villarejo estant en actiu en el Cos Nacional de Policia, la qual implicava “la utilització de mitjans i informació a les quals tenia accés” com a funcionari, incloent “dades reservades de particulars que no estaven sent objecte d’investigació oficial “.

La interlocutòria retreu a García-Castellón que, havent reconegut que hi havia elements per atribuir a Maurici Casals l’autoria de l’encàrrec d’espionatge a Villarejo, decidís arxivar la investigació perquè no s’havien detectat pagaments. Això, segons l’Audiència, no exclouria els delictes de suborn ni el de descobriment i revelació de secrets.

Segons la investigació, el conflicte entre Mauricio Casals i els Pérez Dolset, estaria relacionat amb el control del grup Zed, del qual els germans eren els principals accionistes, i participat també per Planeta.