El ple del Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha aprovat aquest dilluns autoritzar l’arrendament a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals d’un canal del múltiplex concessionat a Emissions Digitals de Catalunya, del grup Godó. En concret, es tracta del canal denominat EDC2 on emetia Bom TV, que el 15 de desembre va deixar la TDT catalana per fer lloc a TV3. 

El CAC, que ha adoptat l’acord per unanimitat, recalca que es tracta d’una autorització provisional atesa “l’excepcionalitat d’interès públic” de mantenir les emissions en alta definició de TV3, arran de la pèrdua d’un dels dos MUX de la CCMA.

Entre any i mig i quatre anys

El Consell precisa que el contracte de lloguer entre Godó i la Corporació, els detalls del qual no s’han fet públics, ha de tenir un termini mínim de 18 mesos i un màxim de quatre anys, el temps que considera “suficient” per permetre a la CCMA “reordenar i racionalitzar d’una manera efectiva” la prestació del servei públic.

D’aquesta manera, TV3HD passarà a emetre al mateix MUX que 8tv, RAC105TV i Barça TV. Per la seva part, TV3, 3/24, Super3/33 i Esport3 deixaran el seu actual múltiplex (que és el que s’elimina) i migraran al de TV3HD.

En teoria, el trasllat s’hauria de produir com a tard el 31 de desembre, data límit per tancar tots els múltiplexs afectats pel procés d’alliberament de l’espai radioelèctric en favor de les operadores de telecomunicacions per a la xarxa 4G. Amb tot, el Ministeri d’Indústria l’allargarà fins al 31 de gener o el 15 de febrer, segons admetia aquest diumenge a Servimedia el ministre José Manuel Soria.

La CCMA justifica la mesura per l’interès públic de TV3 HD

En la seva petició conjunta amb Godó, la CCMA va aportar un informe justificatiu sobre l’interès públic de mantenir les emissions de TV3 en alta definició. Entre altres arguments, el document assenyala que totes les eines de producció professional són en HD; que el parc de televisions en alta definició a Catalunya supera el 50%; que totes les televisions públiques i privades europees tenen aquest tipus de servei, i que tots els competidors principals de TV3 tenen com a mínim dos canals en HD.

Ara, Emissions Digitals de Catalunya ha de sol·licitar al CAC l’autorització corresponent per substituir l’oferta actual de programació com a canal temàtic d’EDC2 per una altra de caràcter generalista. Segons explica el Consell, la modificació de la programació ha de resultar coincident amb el període d’arrendament. És a dir, transcorregut el termini del contracte, finalitzarà de forma automàtica i sense cap altre tràmit el canvi de programació autoritzat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram