El Ministeri d’Indústria ha ampliat en tres mesos el termini per al procés de reantenització de la TDT. Cinc dies després que el ministre José Manuel Soria assenyalés que hi hauria una pròrroga d’entre un mes i mes i mig, finalment divendres va cedir a la petició d’usuaris, operadores, fabricants i empreses instal·ladores, que havien demanat ampliar el termini fins al 31 de març.

Segons dades d’Indústria, a finals de novembre només el 42,6% dels edificis havien completat l’adaptació de les antenes, i la previsió és que el 55% hagi fet la resintonització al final de l’any, que era el termini inicial per l’alliberament de l’espai radioelèctric. Ara, amb la pròrroga, el Ministeri calcula que el 81% dels edificis hagi realitzat la reantenització. Amb tot, assegura que el nombre d’edificis a reantenitzar és inferior als 995.000 que s’havien previst inicialment, amb la qual cosa les xifres d’adaptació podrien millorar al final del procés.

Per compensar les tres operadores de telefonia mòbil que s’han adjudicat la banda de 790MHz a 862MHz, el Ministeri allargarà el termini de la concessió amb 1,27 dies per cada dia que sobrepassi el termini fixat inicialment.

Per altra banda, la ciutadania tindrà fins al 30 de juny per sol·licitar els ajuts del Govern perquè les comunitats de propietaris facin la reantenització, que tenen una dotació global de 280 milions d’euros, i que s’hauran de declarar a Hisenda. Fins ara, segons Indústria, s’han sol·licitat ajuts per a un total de 95.800 actuacions per un valor de 27 milions. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram