L’ACPG, l’ACPC i l’APPEC, en vies de constituir-se en federació, han unificat els seus respectius premis, que es lliuraran durant la primera edició de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català. És el primer cop que les tres associacions convoquen de manera conjunta uns guardons, els quals segueixen el model dels que atorgava l’APPEC en la Nit de les Revistes. El termini per presentar candidatures finalitza el 14 de març.

En concret, es distingirà la millor publicació del 2013 (una revista, un mitjà comarcal, un de premsa gratuïta i un digital); una editorial per la seva tasca en l’edició de publicacions en català; una nova publicació, i un reportatge. Durant la Nit també s’atorgarà per votació dels assistents a la gala el premi a una portada, així com un guardó a la publicació més popular, que els usuaris hauran de votar a través de les xarxes socials entre l’1 i el 20 d’abril.

Finalment, les respectives juntes de les tres associacions premiaran una persona i una institució vinculades al sector, i també es distingiran les capçaleres que durant l 2013 van complir 25 i 50 anys de trajectòria.