Charb, director de Charlie Hebdo.Dos homes encaputxats han irromput aquest dimecres a les 11.30 h a la seu de la revista satírica francesa Charlie Hebdo, al centre de París, on han disparat els presents amb fusells automàtics. L’assalt ha deixat 12 morts, entre ells els dibuixants Charb (director del setmanari), Cabu, Tignous i Wolinski, quatre històrics del gènere, així com el periodista Bernard Maris. 

També han mort dos policies, un, el que custodiava el mitjà, amenaçat des de fa temps, i l’altre, que ha estat rematat quan era a terra ferit, en la fugida en cotxe dels atacants. A banda, hi ha diversos ferits, quatre d’ells de gravetat, segons informen els mitjans francesos de fonts policials.

Durant l’atemptat, que s’ha produït el dia de la reunió setmanal del consell de redacció, quan hi ha més personal, alguns treballadors s’han refugiat al terrat de l’edifici de la seu del setmanari satíric. Segons expliquen els mitjans francesos citant alguns testimonis, els assaltants s’han identificat com a membres d’Al-Qaeda i han sortit de la redacció al crit de “hem venjat el profeta”, entre altres proclames.

El Govern francès ha posat protecció policial a les redaccions dels mitjans parisencs i edificis oficials, i ha activat al màxim l’alerta antiterrorista a la regió.

La policia busca els dos atacants i un tercer que els esperava en un cotxe. Els sospitosos han estat identificats: dos germans de 32 i 34 anys del districte desè de París, Chérif i Saïd Kouachi, que serien els autors materials, i Mourad Hamyd, de 18 anys, tots tres de nacionalitat francesa. 

El novembre de 2011, les oficines de Charlie Hebdo van ser atacades amb còctels molotov sense que es produïssin ferits, arran de la publicació de caricatures de Mahoma. Des d’aleshores, la seva seu estava protegida per la policia, cosa que no ha impedit l’atemptat d’aquest dimecres. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram