Les Corts Valencianes han validat el nomenament d’Alfred Costa com a nou director general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació, l’empresa que gestiona À Punt Media, a proposta del consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

Tal com es preveia, la candidatura de l’actual cap d’emissions d’À Punt ha rebut el vot favorable de PSPV, Compromís i Unides Podem, i el vot contrari de PP, Ciutadans i Vox.

Costa substituirà la periodista Empar Marco, que va assumir la direcció general d’À Punt el març de 2017 i va comandar el retorn de la radiotelevisió pública al País Valencià. Marco no es va presentar al concurs públic endegat per la CVMC.

Alfred Costa va treballar a Canal 9 entre 1990 i 2013, on va desenvolupar diversos càrrecs de responsabilitat: subdirector de programació, cap de secció de ficció seriada, i responsable del departament de nous projectes i entreteniment. A més, va ser regidor del PSPV a l’Ajuntament de Torrent (2015-2018), responsabilitat que va deixar per incorporar-se a À Punt com a cap d’emissions.

El projecte

Abans de la votació de la comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual de les Corts, Alfred Costa ha exposat el seu projecte. El periodista ha proposat “reposicionar” la marca d’À Punt mitjançant una campanya de màrqueting “expansiva” que doni a conèixer els seus continguts.

En la línia de la seva antecessora, Costa considera que els 55 milions d’euros de pressupost actuals són “insuficients” per al territori que abasta À Punt, i que per tant és “molt difícil” complir amb els objectius de qualitat que estableixen la Llei de creació i el contracte programa.

De la mateixa manera, ha admès que amb els actuals recursos no es pot competir en el prime time, i que l’aposta és lluitar per altres franges, especialment entre 13 i 19 h.

Alfred Costa també ha dit que vol que la producció pròpia continuï encapçalant el projecte, blindar el 35% de la graella a la producció externa en valencià, i incrementar els vincles amb altres cadenes de la FORTA.