Ja hi ha hagut resposta al pla de viabilitat presentat pels treballadors de RTVV. El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha confirmat aquest dimarts que no farà marxa enrere i tancarà la radiotelevisió pública. Ho ha fet des de Madrid, en declaracions en els esmorzars informatius que organitza Europa Press, on ha estat presentat pel president espanyol, Mariano Rajoy.

Hores després, a primera hora de la tarda, el vicepresident José Císcar ha confirmat via telefònica al comitè d’empresa el tancament, que es vota aquest dimecres a Les Corts.

Preguntat per possibles alternatives per difondre la llengua i cultura valencianes i les informacions del territori, Fabra ha assegurat que no era el lloc ni el moment per plantejar “què passarà el dia de demà, si hi haurà una nova televisió, acords amb altres productores o simplement s’utilitzarà la televisió pública espanyola”.

Amb tot, el president valencià s’ha mostrat segur que hi haurà “solucions” per ocupar el “buit” que deixarà RTVV. A més, ha remarcat que les senyes d’identitat del País Valencià “no es perdran en cap cas”.

Els treballadors, ‘culpables’

Alberto Fabra ha manifestat que la decisió de tancar RTVV era “impopular” i “difícil de prendre”, però ha justificat la mesura perquè “cal prioritzar” i en la situació econòmica actual és “inassumible” mantenir la televisió pública valenciana.

El president ha tornat a acusar la plantilla del tancament. “Vam voler mantenir RTVV, però amb un nou model”, el qual “no va tenir el recolzament de sindicats i treballadors”, als qui ha acusat de “posar sobre la taula un desafiament: o tot o res”. A més, ha afegit que actualment estan fent plantejaments “molt semblants” als que va plantejar el Govern, segons ell.

“Tot el món hauria de fer un exercici de reflexió, perquè els que el seu dia van animar a no negociar amb l’Administració, ara defensen el manteniment a tota costa d’una cosa inassumible que ens posaria en una situació molt complicada per garantir els serveis públics”, ha assenyalat Fabra.

Els treballadors lluitaran fins al final

Abans de rebre la trucada de Císcar, el president del comitè d’empresa de RTVV, Vicent Mifsud (que divendres va intercanviar el càrrec amb l’ara vicepresidenta, Salut Alcover, en virtut del pacte de legislatura de presidència rotatòria), ha lamentat les paraules de Fabra, tot assegurant que estaran oberts fins a l’últim moment per buscar una solució.

En el transcurs d’una assemblea de treballadors, Mifsud ha avisat que serà el Consell qui haig de tancar les emissions, perquè ells “lluitaran” fins al final per mantenir-les.

En l’assemblea, la plantilla, a la qual aquest mateix dimarts s’han reincorporat els treballadors acomiadats per l’ERO, ha donat suport al pla de viabilitat que els seus representants van lliurar al Govern.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram