L’Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals (CIMA) ha guardonat la sèrie Les de l’hoquei de TV3 amb la segona edició del Premi CIMA TV a la Igualtat. El guardó s’entregarà el 7 de setembre en el marc del FesTVAL de Vitòria que se celebrarà durant aquella setmana.

El jurat destaca que Les de l’hoquei és una sèrie de ficció “innovadora en els seus plantejaments, amb clara vocació feminista, concebuda, escrita i dirigida per dones, abordant temàtiques relacionades amb la identitat sexual, la immigració, l’adolescència, però amb una rellevant dimensió de la perspectiva de gènere”.

El Premi CIMA TV destaca la presència de la dona a la televisió i s’atorga al contingut que millor hagi demostrat la importància de la no discriminació de la dona per aconseguir una societat més igualitària.

Nascuda com un projecte de treball de final de grau de la Universitat Pompeu Fabra i produïda per Brutal Media, Les de l’hoquei és obra d’un equip de guió format exclusivament per dones: Ona Anglada, Laura Azemar, Natàlia Boadas i Marta Vivet (autores del treball), Marta Grau (la seva tutora i coordinadora de guió) i Núria Parera (coordinadora d’escaletes). Els directors són Kiko Ruiz Claverol i Patrícia Font.

Netflix ja ha adquirit els drets de Les de l’hoquei i estrenarà la sèrie després de l’emissió a la televisió catalanaTV3.