Aquest dijous s’ha notificat una sentència del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià en què avala una sanció de 100.000 euros i el tancament dels repetidors de Llosa de Ranes i Alginet contra la Fundació Ramon Muntaner, propietària juntament amb Acció Cultural del País Valencià (ACPV) de diversos dels repetidors mitjançant els quals s’emetia TV3 al territori.

Tot i que asseguren que ja s’esperaven aquesta resolució, seguint el criteri d’una sentència anterior del passat 15 de desembre emesa per la mateixa secció primera de la sala contenciosa administrativa del TSJ, aleshores contra ACPV, l’entitat destaca que, a diferència d’aquella, en la d’ara no hi ha unanimitat.

Per a Acció Cultural, aquest fet evidència una “forta fractura” al si del TSJ, ja que dos magistrats s’oposen a la posició de la resta mitjançant vot particular i manifesten que les sancions administratives haurien de ser declarades nul·les.

Els vots particulars emesos assumeixen gran part de l’argumentació jurídica de la Fundació Ramon Muntaner, i demanen l’anul·lació de les multes i de l’ordre del tancament basant-se en què els fets no estan tipificats; no està determinada la competència de la Generalitat, i que la sanció imposada és desproporcionada i arbitrària, perquè la Fundació no té ànim de lucre.

La Fundació Ramon Muntaner recorrerà la sentència davant el Tribunal Suprem, de la mateixa que ja ho va fer ACPV en el seu moment.